نهال گردو محلی تویسرکان
نهال گردو محلی تویسرکان
نهال گردو محلی تویسرکان از ارقام محلی مرغوب ایران حساب می شوند. از ارقام تجاری ایرانی محسوب می شود اما به علت زود گل بودن و سرمازدگی ارقام اصلاح شده خارجی برای باغات تجاری توصیه می گردد . متوسط تولید این رقم ۳ تن در هکتار می باشد .
مشخصات کلی:
نهال گردو محلی تویسرکان درطول تابستان و زمستان نسبت به گرما و سرمای بیش از حد حساس است. در طول دوره خواب زمستانه، گردوی محلی تویسرکان میتواند سرمای ۱۱- درجه سانتی گراد را بدون خسارت جدی تحمل کند ولی پس از شروع رشد، سرمای ۲- تا ۳- درجه سانتی گراد موجب از بین رفتن برگها، شاخهها و گلها شده ودر نتیجه محصول کاهش مییابد.
به علاوه شاخ و برگ درختانی که تا اواخر پاییز به رشد خود ادامه میدهند در معرض خسارت سرما قرار میگیرد. مقاومت ارقام مختلف گردو نسبت به سرما متفاوت است.
دما
دمای بالاتر از ۳۸ درجه سانتی گراد موجب آفتاب سوختگی پوست سبز و چروکیدگی مغز گردو میشود و گاهی اوقات نیز میوهها پوک میشوند. در رطوبت نسبی کم و دمای بالاتر از ۴۰ درجه سانتی گراد، به گردو خسارت جدی وارد میشود. دمای پایین تابستان نیز مناسب نیست زیرا موجب میشود میوهها به اندازه کافی پر نشود.
هوای خنک در طی فصل رشد، برداشت محصول را به تأخیر انداخته و در نتیجه باغداران متضرر میشوند؛ بنابراین هوای خنک و فصل رشد کوتاه از عوامل محدود کننده پرورش گردوی تویسرکان هستند. گردو نیز مانند سایر میوهها مناطق معتدله در زمستان به مقدار سرمای معینی نیاز دارد تا خواب آن برطرف شود که به این ترتیب در بهار رشد رویشی و گلدهی کافی خواهد داشت.
در صورت عدم وجود سرمای کافی، بازشدن جوانهها و گلدهی نامنظم شده وبه تأخیر میافتد واین موجب کاهش محصول و خشک شدن سر شاخهها میشود. نیاز سرمایی ارقام مختلف گردو متفاوت است.
مناطق قابل کشت گردو
گردوی محلی تویسرکان در اکثر مناطق کشور قابل کشت میباشد ،ارتفاع ان به بیش از ۳۰ متر میرسد و بعد از سال پنجم به بار مینشیند و از مرغوبترین گردوهای ایرانی است. پرورش نهال گردو به زمانهای بسیار دور و نامعلوم بر می گردد. گفته می شود که گردو در باغ شاه سلیمان پرورش داده می شد.
در ایران قدیم گردو در معامله پایاپای بکار برده می شد که از این طریق به کشورهای مصر، بیزانس ، ایتالیا و حتی کشورهای اروپائی و دنیای جدید انتشار یافته است.
پایه های وحشی گردوی ایرانی در منطقه کوههای کارپاتیان (Carpathian mountains) در شرق اروپا، سرتا سر ترکیه ، عراق ، ایران ، روسیه جنوبی و افغانستان تا شمال غربی هیمالیا یافت شده است.
بنابراین می توان گفت منشاء گردو ایران و مناطق اطراف آن می باشد که سپاه اسکندر در بازگشت خود آنرا به اروپا برده است.
گردو درختی یک پایه و دارای برگهایی مرکب از برگچه های فرد و بزرگ است.
سنبله گلهای نر آن وضع آویخته دارد. ولی گلهای ماده آن دارای وضع قائم بر روی شاخه ها است.
هر گل نر آن دارای پوششی مرکب از ۳ تا ۴ قطعه فلس مانند است که تعداد زیادی پرچم را از خارج فرا می گیرند در وسط پرچم ها نیز معمولاً اثر مادگی رشد نیافته دیده می شود.
مجموعه گلهای ماده درخت گردو هیچ وقت از ۲ تا۴ تجاوز نمی کند. هر گل ماده آن دارای پوششی کوچک از خارج می باشد که این پوشش همراه با زوائد بزرگ و کوچک زیر گل (براکته و براکتئول) به تخمدان پیوسته است.
مهمترین انواع گردو که در ایران کاشته می شوند عبارتند از :
گردوی کاغذی ، گردوی سنگی ، ماکویی ،گردوی سوزنی ،گردوی نوک کلاغی ،گردوی ضیا آبادی ، گردوی خوشه ای ، گردوی سبزوار ، گردوی آمیخته خراسان ، گردوی مازندران ، گردوی شهمیرزاد ، گردوی قزوین و طالقان ،گردوی آذربایجان ، گردوی همدان وتویسرکان ، سایر مناطق
نهال گردوهای زیر نیز در نهالستان مهندس میرزایی موجود میباشد
انواع گردو
۱ -نهال گردو پیوندی (زودبازده)
۲ -نهال گردو محلی تویسرکان
۳ -نهال گردو پدرو
۴ –نهال گردو خوشه ای
۵ –نهال گردو فرانکوت (فرانسوی)
۶ –نهال گردو لارا ( امریکایی)
۷ – نهال گردو ضیاء آباد قزوین
۸ –نهال گردو هارتلی
۹ –نهال گردو پاریزین (فرانسوی)
۱۰ –نهال گردو هاروارد
۱۱ –نهال گردو سانلند
۱۲ –نهال گردو چندلر
۱۳ –نهال گردو سجنوو (یوگسلاوی)
۱۴ –نهال گردو کانادایی
۱۵ –نهال گردو شیلی
۱۶ –نهال گردو اسرائیلی
روش درخواست خرید محصول از نهالستان برگ سبز : برای خرید نهال های انواع درخت شما میتوانید به صورت مستقیم و بدون واسطه با شماره زیر تماس حاصل فرمایید .
شماره :۰۹۱۰۴۱۰۱۰۷۰ شماره :۰۹۳۰۶۳۶۳۰۰۵ به مدیریت مهندس رضا میرزایی.
و همینطور شما خریداران محترم به منظور خرید نهال و همینطور دریافت لیست ارقام نهال ها و قیمت نهال ها میتوانید به نهالستان برگ سبزمراجعه نمایید و یا با شماره های 09144101070,09143338362 تماس حاصل فرمایید.(خرید نهال با تخفیف)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.