نهال هلو

نهال هلو.درخت بومی کشور چین می باشد و از نوع گیاهان خزان شونده می باشد،ارتفاع ان به ۵-۱۰متر میرسد،پوست میوه پوشیده از کرک است .و بر اساس اینکه هسته آن به گوشت میوه چسبیده یا از آن جدا باشد .به دو گروه هسته چسبان و هسته جدا تقسیم می شود.،رنگ میوه ممکن است سفید یا زرد باشد. و جوانه های گل هلو معمولا در دهه ی دوم اسفند ماه بر اساس اقلیم منطقه و واریته ظاهر می شود. و بتز شدن آنها سه هفته طول می کشد. نهالستان برگ سبز این نهال را بصورت عمده و خورده عرضه میکند مشتریان گرامی که قصد خرید نهال را دارن میتوانند این نهال را بصورت مستقیم و بدون واسطه از مدیر نهالستان : جناب مهندس رضا میرزایی با شماره تماس 09104101070 ـ 09143338362 خریداری کنند .

نهال هلو

نهال هلو

انواع هلو

۱- هلو انجیری
۲ – هلو آلبرتا پیش رس
۳ – هلو آلبرتا دیر رس
۴ – هلو حاج کاظمی.
۵ – هلو ولد آبادی
۶- هلو زعفرانی
۷ – هلو فرانسه پیش رس.

نهال هلو

نهال هلو

مشخصات

نام علمی هلو PRUNUS PERSICA و متعلق به تیره ROSACEAE(به فارسی ورد سانان) می باشد.موطن اصلی هلو نواحی گرم چین است.در حدود ۲۰۰۰سال قبل از میلاد مسیح کشت می شده و در حال حاظرجنگلهای وسیعی از گونه های وحشی هلو وجود دارد . تحقیقات اخیر نشان داده استکه درخت هلو از چین به ایران واروپا انتقال پیدا کرده است .

ویژگی ظاهری

دارای برگهای ساده متناوب با کنارههای برگشته و گلهائی به رنگ صورتی و گلی مایل به ارغوانی می باشد که قبل از پیدایش برگها ظاهر می شوند.
مقاومت هلو در برابر سرمای زمستانه از سیب و گلابی کمتر و تقریبآ مشابه ‹به› میباشد . برای هلو سرمای کشنده معمولآ حدود ۲۱-درجه سانتی گراد است ولی اگر هوا به سرعت سرد شود. در دمای ۹-تا۱۳-درجه سانتی گراد نیز جوانه و حتی شاخه های جوان خشک می شوند.نیاز سرمایی هلو برای بیرون امدن از استراحت زمستانه ۵۰۰تا ۱۰۰۰ ساعت می باشد .

هلو در مقابل گر مای تابستان مقاوم تر از سیب است و در تابستانهای گرم میوه های ان مانند گلابی کیفیت بهتری دارد .
-ریشه هلو در برابر کمبود تهویه خاک بسیار حساس است و از غرقاب شدن به شدت صدمه می بیند.

این درخت برای بهترین رشد به خاکهای نسبتآ سبک با عمق۱تا۵/۱ متر و زهکشی کامل نیاز دارد .هلو۲تا۳سال بعد از کشت شروع به گل دادن کرده. و اولین محصول اقتصادی خود را در سال چهارم یا پنجم تولید می کند .

عمر اقتصادی هلو حدود ۱۰سال است و بعداز ان بار دهی ان کم می شودو باید درخت را قطع کرد .

-گل هلو

گل هلو بصورت جانبی از یک جوانه ساده ( SIMPL BUD )روی شاخه یک ساله به وجود می اید . اکثر ارقام هلو خود بارورند ،گرده افشانی می تواند توسط باد انجام شود ولی کندو گذاری مقدار محصول را بالا می برد .در هلو معمولآتعداد میوه تشکیل شده بسیار بیشتر از حد تحمل درخت است و این درخت باید حتمآ تنک شود.
-میوه هلو به وسیله تعدادی کرک پوشیده شده است .گوشت میوه ممکن است سفید یا زرد و در اطراف هسته قرمز باشد .هسته ممکن است به گوشت چسبیده یا از ان جدا باشد . FREE STONE به خاطر گوشت نرم و پر ابی که داردند برای مصرف به صورت تازه و انواع هسته چسبان یا CLING برای کمپوت سازی مناسبند.

برنامه نگهداری هلو و شلیل

در دوره خواب درختان جهت مبارزه با بیماریهای پوسیدگی قهوه ای ، پیچیدگی برگ هلو و لکه غربالی کاربرد مس تثبیت شده توصیه می شود.
برگ های ریزش یافته و میوه های خشک و مومی شده روی درختان منابع انتقال بیماریها به سال آینده می باشند. بنابراین تمیز کردن باغ از این منابع آلودگی با چیدن میوه های مومی شده .از درختان و زیر خاک کردن برگهای ریزش یافته با عملیات خاک ورزی در دوره خواب درختان انجام می شود.

هلو و شلیل را زودتراز درختان میوه دیگر هرس می کنند. میوه دهی در این درختان میوه در شاخه سال آخر صورت می گیرد. در هنگام هرس حدود یک دوم رشد شاخه سال جاری را قطع می کنند.
سمپاشی نوبت اول مس تثبیت شده بعد از ریزش برگها .و سمپاشی نوبت دوم تقریبا” در اواسط دی ماه با کاربرد مس تثبیت شده توصیه می شود.

در دوره خواب درختان میوه هلو و شلیل روغن را ترجیحا” با یک حشره کش بکار می برند.
در صورت مشاهده بیماری پوسیدگی قهوه ای درختان هلو و شلیل در سالهای قبل .، از قارچکش مناسب از زمان گلدهی به بعد بسته به شدت احتمال حمله بیماری یک یا چند نوبت استفاده کنید.

در فصل بهار ، علف های هرز سبز شده در سایه انداز درختان میوه به عنوان گیاهان میزبان آفات از قبیل تریپس عمل نموده .و موجب حمله بیشتر آفات به گل و میوه جوان درختان می شوند .و در ضمن این علف های هرز با جذب آب و عناصر غذایی با درختان میوه رقابت می کنند. بنابراین کنترل علف های هرز سایه انداز درختان توصیه می شود.

دما

*هلو و شلیل با نیاز سرمایی حدود ۱۰۰۰-۴۰۰ ساعت در مناطق با آب و هوای تابستانهای گرم و خشک .و فاقد سرمای دیررس بهاره به خوبی پرورش می یابند. هلو نسبتا زود و قبل از سیب، گلابی و گیلاس گل می­دهد .و در مقایسه با بسیاری از گونه­های درختان میوه نسبت به سرما مقاومت کمتری دارد.

تقریبا در تمام مناطق کشت هلو سرما یک مسئله می­باشد. از اینرو آنها به عنوان سازگار با گرما در نظر گرفته
می شوند .و به مقدار زیاد در شرایط آب و هوایی مدیترانه­ای کشت شده­اند.
هلو وشلیل در محدوده عرض جغرافیایی ۲۴ تا ۴۵ درجه شمالی و جنوبی کشتمی شود. این محدوده ممکن است در بعضی از مناطق به دلیل وجود اقیانوس،دریاچه های عمیق و یا ارتفاع گسترش یابد.

جوانه های گل هلو در زمان خواب تا دمای ۳۱- درجه سانتی­گراد را تحمل می­کنند .و جوانه­های چوب در دمای کمتر از ۳۱- درجه از بین میروند. گلهای باز شده هلو و میوه های ریز در صورتی که در زمان محدودی در دمای ۲/۲- و یا کمتر قرار گیرند از بین می­روند. هلو دارای دامنه وسیع نیاز سرمایی است. ولی بطور متوسط بیشتر ارقام نیاز سرمایی حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ ساعت دارند.

برداشت هلو

زمان برداشت محصول کاملاً بستگی به‌نژاد خود درخت دارد. بهترین حالت زمانی است که میوه‌ها کاملاً رسیده باشند. میوه‌ها را کف دست نگاه دارید و با شست خود به ساقه اتصال کمی فشار بیاورید. اگر در حال جدا شدن بود، یعنی میوه رسیده است. هلو و شلیل هر چه زود‌تر خورده شوند بهتر و خوشمزه‌تر هستند .ولی برای ذخیره آن‌ها می‌توان آن‌ها را برای چند روز در جای خنک نگهداری نمود.

نهال هلو

نهال هلو

روش کاشت نهال

وسایل لازم:
بیل، کود دامی کاملا پوسیده ( بااندازه ۲ بیل)
قیم( یک چوب به طول بلندتر از۳/۱ ارتفاع درخت که بهتر است پوست آن را بکنید .و یا آنرا سرو ته در خاک قرار دهید تا از رشد جوانه های آن و رویش احتمالی قیم جلوگیری شود) .نوار پلاستیکی ، قیچی پلاستیکی، قیچی باغبانی.

زمان مناسب:

بهترین زمان برای کاشت اغلب گونه های گیاهی اواخر زمستان تا اوایل بهار است .زیرا در این مدت اغلب گیاهان در خواب به سر می برند. یعنی فعالیت آنها به حداقل میرسد و از طرف دیگر نهال کمتر در معرض سرمای شدید قرار می گیرد.

انتخاب نهال:

نهال انتخابی باید بدون آفت و بیماری بوده و حجم و تاج و ریشه آن تناسب وجود داشته باشد. همچنین صدمات فیزیکی به بدنه نهال وارد نشده باشد و دارای ساقه راست و بدون انحراف باشد.

آموزش ساده کاشت نهال

گودال کاشت را به اندازه ی ۲ تا ۳ برابر حجم ریشه ایجاد نمائید.
مخلوط خاک مناسب شامل ( سه قسمت خاک رس، یک قسمت ماسه و یک قسمت کود حیوانی پوسیده) در ته گودال بریزید.
ریشه های آسیب دیده و خیلی بلند را قیچی نمائید.

نهال را در گودال قرارداده و تا خط طوقه نهال (حدفاصل ساقه و ریشه) خاک بریزید.
در مورد نهال ضعیف از قیم استفاده نمائید.
آبیاری بلافاصله پس از کاشت انجام گردد تا هوای اضافی خارج و گیاه محکم گردد.
اگر می خواهید درخت قوی، سالم و سرحال داشته باشید باید بدانید .که مراقبت های پس از کاشت نقش بسیار مهم و موثری دارند و درختان هرچه بزرگتر باشند مراقبت بیشتری را نیاز دارند.

اما به طور کلی می توان گفت مقدار مراقبتی که یک درخت نیاز دارد به عوامل زیر بستگی دارد:

۱- نوع درخت ۲- نوع خاک ۳- آب و هوا
درختان معمولا به هنگام کاشت و طی ۲ تا ۳ سال اولیه پس از کاشت یعنی تا زمانی که در محل استقرار یابد .به توجه و مراقبت بیشتری نیازمندند و پس از آن خود کفا میشوند.
طی این مدت ریشه ها گسترش یافته و به دنبال غذا میروند. و مانند لنگر گیاه را درجای خود نگه میدارند. درختان پس از تثبیت با کمی مراقبت به زندگی خود ادامه میدهند .تا زمانی که به پس پیری برسند که در این هنگام مراقبتهای خاصی را طلب می نمایند. البته درختان میوه که هدف بهره برداری از میوه آنهاست و همچنین درختان زینتی که برای اهداف خاصی کاشته میشوند از این قاعده مستثنی هستند.

نگهداری نهال هلو

قراردادن نهال درشرایط نامناسب تا زمان کاشت یکی از علل خشکیدگی آن محسوب میشود. بهتر است هرنهال در کمترین زمان ممکن از محل خرید به محل کاشت منتقل نموده. و بلافاصله کاشت و پرورش نهال ها افزایش میدهد. درصورتی که زمان تهیه تا کاشت و پرورش نهال را افزایش میدهد .درصورتی که زمان تهیه تا کاشت نهال چند روز بطول می انجامد بهتر است .ریشه آن راهمراه با مقداری خاک مرطوب درون گونی پیچیده و در مکانی سایه نگهداری نمائید .

روش درخواست خرید محصول از نهالستان برگ سبز : برای خرید نهال های انواع درخت شما میتوانید به صورت مستقیم و بدون واسطه با شماره زیر تماس حاصل فرمایید .

شماره :۰۹۱۰۴۱۰۱۰۷۰ شماره :۰۹۳۰۶۳۶۳۰۰۵ به مدیریت مهندس رضا میرزایی.

و همینطور شما خریداران محترم به منظور خرید نهال .و همینطور دریافت لیست ارقام نهال ها و قیمت نهال ها میتوانید به نهالستان برگ سبزمراجعه نمایید. و یا با شماره های 09144101070,09143338362 تماس حاصل فرمایید.(خرید نهال با تخفیف)