نهال درخت کیوی
نهال درخت کیوی گیاهی است متعلق به خانواده Actinidiacea، وبانام علمیActinidadeliciosaاست این گیاه از شاخه گیاهان گلدار،رده نهاندانگان،وزیررده دولپه ایها،فوق راسته Dilleniidaeراسته Ericales وجنس یاژانرActinidiaمی باشدو دارای 20 گونه مختلف است .(خرید نهال کیوی )
. فروش این نهال در نهالستان برگ سبز بصورت عمده و خرده به مشتریان عرضه می شود . مشتریانی که قصد خرید این نهال را دارن میتوانند این نهال را بصورت مستقیم و بدون واسطه از نهالستان برگ سبز بمدیریت مهندس رضا میرزایی با شماره تماس 09104101070 خریدی مطمعن و بدون دغدغه داشته باشند .( خرید نهال درخت کیوی )
مشخصات:
واکنش نهال درخت کیوی به عوامل محیطی به دلیل چندساله بودن ونحوه رشدوباروری آنها،همانندتمامی درختان میوه،تاحدودی باسایرگیاهان متفاوت است.ازآن جایی که درختان کیوی پس از چندسال حجم زیادی ازمحیط اطراف خودرااشغال می کنند،بایدبافاصله نسبتا زیادی ازیکدیگرکشت شوند.تغییردادن عوامل تشکیل دهنده محیط رشدومناسب کردن آنهابرای گیاهان کاشته شده اغلب اگرغیرممکن نباشد،بسیاردشواراست،درنتیجه بایدکوشش شودتامحیط کشت این گیاه ازبدوامرمناسب باشد.
مهمترین عوامل محیطی که نحوه رشد ومیزان محصول یک درخت راتعیین میکنند عبارتنداز:حرارت ،نور،موقعیت محل،خاک وآب.
مجموعه عوامل عرض جغرافیایی،ارتفاع ازسطح دریاومقدارشیب زمین،موقعیت محل رامشخص میکند.اثراین عوامل دردرجه اول بر روی مقدارحرارت محیط .دردرجه دوم بر روی شدت نور است .بدین ترتیب که هرچه عرض جغرافیایی بیشتر باشد، چون نورخورشید با زاویه کمتری به سطح زمین میتابد ،
شرایط محیطی :
نهال کیوی برای رشد به 240- 225 روز دوره رشدی بدون یخبندان نیاز دارد. این درختان درفصل تابستان تا دمای 40 درجه سانتیگراد را تحمل مینمایند. درجه حرارت اپتیمم برای رشد این گیاه در دوره رشد ماکزیمم، 24 درجه سانتیگراد میباشد. دمای کمتر از 1- درجه سانتیگراد در فصل بهار باعث از بین رفتن برگهای جوان، میوهها و شاخههای جدید میشود. دمای کمتر از 5/2- درجه سانتیگراد در آبانماه باعث صدمه به تنه گیاهان جوان و برگها میشود.
حداقل دمایی که گیاه بالغ رقم هایوارد کیوی میتواند تحمل کند 9- تا 12- درجه سانتیگراد میباشد . دمای پائینتر از 12- درجه سانتیگراد در فصل زمستان درختان جوان را از بین برده و تا حدودی به درختان بالغ صدمه میزند. رطوبت مناسب هوا حدود 80-70 درصد میباشد.
فقط مناطقی با حداقل باد، مناسب کشت کیوی میباشد زیرا شاخههای این درختان به آسانی در اثر باد شکسته شده، میوهها آسیب دیده و رشد گیاه کم میشود. وزش بادهای ساحلی با سرعت 24-8 کیلومتر در ساعت و بادهای بهاره و پاییزه با سرعت 80- 24 کیلومتر در ساعت باعث شکستن شاخهها، کاهش رشد وعملکرد میشود.
نکته: باتوجه به اینکه هرساله ما شاهد خسارت های زیاد بابت بادهای موسمی بهاره علی الخصوص باغ های احداث شده نزدیک ساحل دریا باشکستن شاخه های جوان هستیم ازآنجایی که شاخه های بهاره تاثیر زیادی بر باروری درختان کیوی درسال بعددارد لذا حفاظت ازشاخه های بهاره اهمیت زیادی دارد.بستن شاخه های بهاره به سیم داربست ،کوتاه یا هرس اخه های بالای یک مترو زدن بادشکن اطراف باغ می تواند مناسب باشد.
کیوی را میتوان به چهارروش تکثیر کردکه عبارتند:
1-تکثیرازطریق بذر
2-ثکثیر ازطریق قلمه که باتوجه به نوع واریته موردنظر،میتوان چهارنوع قلمه انتخاب نمود
الف:قلمه چوبی یاخشبی
ب:قلمه های نیمه خشبی
ج:قلمه های علفی
د:قلمه های ریشه ای
3-تکثیر ازطریق کشت بافت
4-تکثیرازطریق پیوند
الف:پیوند جوانه(پیوند شکمی وپیوندوصله ای)
ب:پیوند شاخه(پیوند زبانه یا انگلیسی،پیوندپوستی وپیوند اسکنه ای)
تکثیر
بیش از 99 درصد کشت کیوی دنیا اختصاص به رقم هایوارد دارد که به جهت سهل بودن ریشهزایی، درمازندران به روش قلمه ودرگیلان تولید نهال های اصلاح شده به روش پیوند اسکنه میباشد.
ازدیاد به روش قلمه:
روش تکثیر مستقیم : در این روش مهم ترین نکته ، انتخاب پایه مادری مناسب و سالم از نظر فنوتیپ و ژنوتیپ در باغ می باشد ( رقم هایوارد ) قلمه هایی که از رشد رویشی شاخه های یکساله بدست آمده اند به طول 15-10 سانتی متر و به قطر 7- 1 سانتیمتردارای سه جوانه تهیه می کنیم، زمان مناسب قلمه گیری از نیمه دوم دی ماه تا نیمه دوم بهمن ماه می باشد
عملیات قلمه گیری:
1-قیچی باید کاملاً تیز باشد تا باعث له شدن بافتهای قلمه نگردد
2-محل فوقانی قلمه شیب مناسب داشته و با چسب پیوند پوشیده گردد
3-محل تحتانی قلمه ها با قارچ کش تیوفانات متیل به نسبت 5-2 در هزار و بنومیل به نسبت 1 در هزار ضدعفونی گرد